Ce face un wedding planner si de ce ai avea nevoie de serviciile acestuia?
M-am tot gândit cum să explic astfel încât să fie simplu de înțeles, deoarece prin organizator de evenimente deseori se întelege ca m-aș ocupa strict de decorul locației sau că sunt MC, sau cine mai știe ce alte activități aș avea…
Probabil noi românii, fiind prin natura noastră buni la toate, nu prea putem concepe că avem nevoie de ajutor când vine vorba de a organiza o nuntă. Ce e așa big deal? Ai nevoie de restaurant, de rochie, mirele de costum, mai trebuie băutură, flori și să vină invitații că totul e pregătit. SAID NO WOMAN EVER în săptămânile dinaintea evenimentului.
Ar fi cazul să acceptam că poate nu le știm chiar pe toate și poate o persoana cu experiență te-ar putea ajuta enorm numai prin faptul ca ți-ar face ordine în gânduri/idei… Iar daca s-ar ocupa de tot…ei bine atunci tu ce ai mai face? Cum să fii o mireasă nestresată? Așa ceva este de neconceput! 😀
Locația nunții
Dacă după ce ați decis să faceți nuntă primul pas este să rezervați locația, fără supărare, trebuie să acceptați că ați început greșit. De ce? Ei bine, la prima întâlnire o să vă explic.
Alegerea rochiei
Bun, să zicem că am ales sala și acum ce facem? Păi nimic, rochie ne luam doar înainte de nuntă, ”nu e cazul de pe acum, avem timp, poate mai slăbesc”. Nu e chiar așa, pentru că la multe saloane livrarea poate dura mai mult de 3, 4 luni. Iar daca doriți o rochie made to measures atunci cu siguranța trebuie să vă alegeți atelierul din timp, pentru că se iau comenzi și cu un an înainte. Să țineți cont de faptul că ultimele ajustări se pot face înainte de eveniment. Aici sunt multe indicii și informații pe care un wedding planner le va furniza viitoarei mirese (inclusiv un centralizator al saloanelor/atelierelor din oraș).
Distribuirea invitațiilor
Când ne apucăm să distribuim invitațiile? Cu o lună înainte e destul. NO WAY! ”Pai cum nu e destul?” Simplu. Majoritatea persoanelor lucrează până la ora 17, deci vă puteti vedea cu o pereche intr-o seară, în caz fericit cu două. Deci 30 zile * 2 invitații = 60 de cupluri. Perfect! Asta în cazul în care toată lumea sta acasă să vă aștepte și voi aveți o energie grozavă dacă nu vă acodați nici o zi de odihnă. Evident nu e ok. Unde să mai punem faptul că trebuie să colectați confirmările, să faceți așezarea la masă și să transmiteți numărul final de participanți cu aproximativ o săptămână înainte? Wedding planner-ul va face un timetable al acestei activități, astfel încât să parcurgeți lista de invitați într-un timp scurt și la momentul potrivit. Fiecare nuntă e diferită, deci acest serviciu diferă. E totalmente diferit să împarți 300 de invitații sau 50; sau poate nu e, depinde unde trebuie să mă deplasez și de câte ori. De la wedding planner veți primi informații valoroase și ajutor de nădejde.
Contractare furnizori
Când alegem serviciile de foto, video, band-ul? ”Cu 6 luni înainte ar fi ok.” Asta doar în cazul în care vă mulțumiți cu leftovers. Cei mai buni dintre cei mai buni (ATENȚIE nu neaparat și cei mai scumpi) se rezervă din timp. Wedding planner-ul o să vă detalieze acest aspect și veți primi un centralizator de astfel de furnizori pentru ca procesul de decizie să fie cât mai scurt și mai eficient.
Bugetul nunții
Bugetul nunții e o chestiune la care trebuie să se gândească doar cei care vor să rămână cu bani. WRONG! Această chesiune e una delicată și încă nu înțeleg de ce. Că vorbim de 100.000 euro sau de 15.000 euro tot buget este și wedding planner-ul va face tot ce îi stă în putință pentru a se încadra în suma respectivă cu toate cerințele (realiste) ale mirilor. De multe ori mirii fac compomisuri unde nu e cazul și aruncă cu banii pe lucruri/servicii nefolositoare, nu din voința lor proprie, ci din cauza lipsei de experiență. Wedding planner-ul îți va arăta un model de buget, îți va da detalii despre costurile generale și specifice ale unui eveniment și pe parcursul organizării vă va ține la curent cu sumele alocate și subtotalurile.
Deci ce face wedding plannerul?
Aici am scris doar despre cinci aspecte ale procesului de organizare al unei nunți. Sunt multe altele care trebuiesc discutate și planificate pentru ca evenimentul sa fie unul reușit și mirii să se bucure de o zi minunată și să ramană cu amintirea unei zile perfecte!
Asta face wedding planner-ul: face tot ce trebuie pentru ca mirii, protagoniștii acestui film, să trăiască clipe magice, să-și sărbătorească fericirea fără griji și să rămână cu amintiri de neprețuit!
By Anca Macarie
serviciile unui wedding planner sunt foarte utile!