Flori din hârtie pentru evenimentul tău

flori hârtie

by Roxana M Curt

Azi m-am gândit să vă scriu puțin despre florile din hârtie, o artă practicată în China, Mexic și Europa, încă din antichitate. De ce sunt ele o opțiune de luat în calcul și ce trebuie să știți înainte de a le alege.

Atenția publicului spre florile din hârtie a crescut în anul 2009, după evenimentul Chanel Spring Haute Couture, unde mii de flori supradimensionate din hârtie au decorat sala evenimentului, iar alte sute de flori în marime naturală, reproduse din hârtie au reprezentat accesoriile modelelor.

Puțin mai târziu au devenit și pasiunea mea, la început am realizat cadouri, apoi accesorii și încet mi-am îndreptat atenția spre evenimente. Mi-am dorit ca florile din hârtie să fie o nouă opțiune pentru miri și nu numai.

Până atunci opțiunile erau florile naturale sau florile din plastic. Florile naturale cred că nu au nevoie de nici o prezentare, sunt minunate, căci natura e uimitoare, dar costul lor poate fi mare și variază în funcție de sezon. Și oricât de mult îmi plac, parcă le prefer în ghiveci sau în gradină și nu pot trece cu vederea miile de flori aruncate după eveniment. Dar să nu uităm ca ele rămân sursa mea de inspirație.

Florile din plastic (artificiale) disponibile pentru închiriere la evenimente au o calitate foarte slabă, sunt destul de șifonate și puține au legatură cu realitatea, acestea nu reproduc în totalitate florile naturale.

7 motive să alegi florile din hârtie:

Sursă foto: Pinterest.com
  1. Aranjamentele pentru mese și prezidiu se închiriază și implicit le obți la un cost mai mic decât cel al florilor naturale. De exemplu aranjamentul din imagine cu flori naturale ar ajunge la aproximativ 300 lei, iar închiriat undeva în jur de 150 lei, ceea ce înseamnă jumate din buget, o sumă ce poate fi alocată pentru altă parte a nunții.     
  2. Costul florilor este același indiferent de anotimp, astfel prețul de 15 lei pentru firul de bujor rămâne și în ianuarie și în august
  3. Neperisabilitatea lor ne permite să avem aceleași flori perfecte indiferent de momentul evenimentului. Știm cu toții că există flori foarte sensibile, pe care ni le dorim foarte mult, dar care rezistă puțin timp tăiate, iar deseori în cadrul evenimentelor acestea pălesc odată cu trecerea orelor. Optând pentru florile din hârtie aceste lucruri nu se vor întâmpla, nu vom avea niciodată o hortensia sau o lalea ofilită.
  4. Buchetul tău de mireasă rămâne o amintire vie peste ani, dar te ajută și din punctul de vedere al bugetului. Un buchet de mireasă cu flori din hârtie se poate purta la cununia civilă, în ziua nunții și la ședința foto ”Trash the dress”.
  5. Fiecare floare este realizată de la zero: hârtia se pictează pentru ca detaliile să fie cât mai naturale, apoi se taie petală cu petală, iar floarea se construiește în cel mai mic detaliu
  6. Prin alegerea florilor din hârtie sprijini activitățile hand-made românești
  7. Culorile florilor se personalizează după preferințele tale și în tematica evenimentului (poate vrei bujori turquoise  )

                

Florile din hârtie în vreme de pandemie

Starea de urgență instituită și măsurile luate ne-au dat viețile peste cap, de la viitori miri, la furnizori, toți suntem afectați într-o anumită masură. Avem nunți amânate pe anul 2021 și multe decalate spre sfârșitul acestui an.

Într-o perioadă instabilă din toate punctele de vedere vă pot spune că optarea spre florile din hârtie este alegerea ideală. Acestea au disponibilitate imediată, nu depind de nici un transport de import, sunt realizate în atelierul nostru din Cluj și au același preț chiar dacă evenimentul s-a amânat sau decalat.

În plus toate contractele noi, semnate anul acesta, vor beneficia de aceleași prețuri și pentru anul 2020 și pentru 2021, convenabil, nu?

Roxana M Curt Flowers

Instagram

Facebook